top of page
eng.png
fin.png
jpn.webp
ita.png
sho.jpg

Sho Kubota

Sho on japanilainen lyömäsoittaja, joka asuu tällä hetkellä Suomessa ja työskentelee Kuopion kaupunginorkesterin lyömäsoitinten äänenjohtajana. Hän on myös toiminut opettajana Savonia-ammattikorkeakoulussa, Kuopion konservatoriossa ja Savonlinnan musiikkiakatemiassa vuodesta 2019 lähtien.

Sho opiskeli lyömäsoitinta Toho Gakuen School of Musicissa (kandidaatin tutkinto), Conservatorio della Svizzera Italianassa (maisteritutkinto) ja Hochschule für Musik Freiburgissa. Vuonna 2011 hänet valittiin Japanin hallituksen ulkomaan stipendiaattiohjelmaan.

Hänen ammatillinen uransa alkoi harjoittelijana Orchestra della Svizzera Italianassa (OSI). Sho on osallistunut moniin OSI:n projekteihin, mukaan lukien Martha Argerich -projekti (2011-2016) ja konsertti Teatro alla Scalassa Milanossa, sekä työskennellyt patarummunsoittajana ja lyömäsoittajana useissa orkestereissa, kuten NHK Symphony Orchestra, Orchestre philharmonique de Radio France, Sinfonia Lahti, Tokyo Mitaka Philharmony, Deutsche Radio Philharmonie Saarbrücken Kaiserslautern, Kymi Sinfonietta, Joensuun kaupunginorkesteri, Kymi Sinfonietta, Oulu Sinfonia, Joensuu kaupunginorkesteri, Jyväskylä Sinfonia, Kirishima International Music Festival, Savonlinnan Oopperajuhlat ja Budapest Danube Symphony Orchestra.

Sho on myös aktiivinen modernin musiikin parissa ja työskennellyt huippumuusikoiden kanssa. Hän oli Lugano Percussion Rnsemble jäsen vuoteen 2022 asti. Yhtye on tehnyt konserttikiertueita Iranissa, Boliviassa, Saksassa, Ranskassa, ​Italiassa, Sveitsissa, Japanissa ja Yhdysvalloissa.

Sho on opiskellut patarummua Taijiro Miyazakin, Mike Quinnin ja Kyoich Sanon johdolla sekä muita lyömäsoittimia Bernhard Wulffin, Johannes Fischerin, Max Rieferin, Pascal Ponsin, Keiko Aben, Sawako Yasuen, Tomoyuki Okadan ja Pasi Suomalaisen opastuksessa. Sho on yksi lahjakkaimmista lyömäsoittajista omassa sukupolvessaan ja jatkaa menestystään musiikkimaailmassa poikkeuksellisen lahjakkuutensa ja laajan kokemuksensa ansiosta.

bottom of page